Djevojčica sa šibicama

Djevojčica sa šibicama /autor Hans Christian Andersen, adaptacija i režija Steve Tiplady, Mini Teatar Ljubljana / Igraju: Vesna Kuzmič, Aleš Kranjec / namijenjena publici od starijoj od tri godine. +3 / Trajanje 45 min.

Priča Hansa Christiana Andersena o Djevojčici sa šibicama u spoju je predivna i srceparajuća priča koja osvjetljava ljudsku krhkost i moć mašte da ponudi nadu.

Izvodi se u krugu, intimnom prostoru u kojem će publika doživjeti snoviti, čarobni svijet očaravajućih lutaka, proganjanih sjena i izvorne glazbe… topla i nježna produkcija suvremenog obrata.

JAGOR /autorica Ivana Brlić-Mažuranić, redatelj Mario Kovač, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić / igraju Darija Vlajnić, Matej Safundžić, Valentina Srnojević, Stanislav Hudi + djeca polaznici glazbeno-scensko-plesnih radionica. U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić / namijenjena publici od šest godina. 6+ / Trajanje 50 min.

Jagor je jedna od bajki Ivane Brlić-Mažuranić koja nam prenosi sukob dobra i zla. S jedne strane su zle maćeha i baba Poludnica, a s druge strane dobri Jagor, Bagana, krava, kozica i starac. Na kraju pobijedi dobro, strada zlo, a Jagor biva spašen. Ansambl čine djeca glumci, plesači klasičnog i hip-hop stila uz četiri profesionalna glumca. Na scenu donose predstavu punu glazbe, plesa, dramske igre i čaroliju Ivanine bajke.