Gallery + Sidebar

Balloons-Flying

Festival dječije umjetnosti 2017.

 

SVAKI DAN RADIONICE U FOAJEU VELIKE SALE OPĆINE STARI GRAD.

RADIONICE IZ SLIKARSTVA, KIPARSTVA I LUTKARSTVA. Od 10 do 12h i od 12 do 14h.

U SUBOTU, 6. MAJA U VELIKOJ SALI OPĆINE STARI GRAD KONCERT MUZIČKIH HOROVA S POČETKOM U 18 SATI.

U SUBOTU, 6. MAJA U  20 SATI ZATVARANJE FESTIVALA U VELIKOJ SALI OPĆINE STARI GRAD I DODJELJIVANJE NAGRADA.

 

Sanela HusicNa ovogodišnjem, 3. Festivalu dječije umjetnosti pored novčanih nagrada, prvonagrađenim učesnicima iz oblasti teatra i književnosti, dodjeljujemo i skulpturu, bh priznate umjetnice, skulptorice Sanele Husić Musabašić. Skulptura simbolizira dječije stvaralaštvo, teatar, književnost, muziku i likovnu umjetnost.

O umjetnici:
Sanela Husić Musabašić rodjena je 1. augusta 1985. godine u Banovićima. Diplomirala je 2014. godine na Odsjeku za skulpturu na Akademiji likovne umjetnosti u Sarajevu. Učestvovala je na mnogobrojnim izložbama u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Švedskoj.

Prog_rad_03052017

Umjetnička radionica “Proljetna bajka”

Prog_rad_052017Radionica će biti podijeljena u tri segmenta, ilustratorsko/slikarska, kiparska radionica, te vuneno pozorištance.

Ove godine ćemo ilustrovati najljepše proljetne bajke, a u kiparskoj radionici objediniti u iatoj temi tradicionalne vještine izrade skulpture u vuni tehnikom filcanja, kao i klasične kiparske tehnike modelovanja za predškolsku i klesanja za školsku djecu.

Prostor radionica koji će sam po sebi biti bajkovit, obogaćen ilustracijama i skulpturicama od vune kao svojevrsna scenografija predstavljat će mjesto gdje će Festival isijavati punom čarolijom. Za vrijeme trajanja radionica prostor će oživjeti i kao svojevrsna galerija izložbom dječijih radova nastalih za vrijeme radionica.

Radionice će biti realizovane pod vodstvom kiparke i ilustratorke Sanele Husic Musabasic i Željke Lemez ispred Udruženja Bajka.

Radionice traju tri dana, od 04.05-06.05.2017. u terminima od 10-14h

Materijal za rad je obezbijeđen, ULAZ SLOBODAN

Ovogodišnji, 3. Festival dječije umjetnosti će biti poseban i po tome što će 6. maja, pored novčanih nagrada, prvonagrađenim učesnicima iz oblasti teatra, muzike i književnosti, biti dodijeljena i skulptura Planeta sreće koja simbolizira dječije stvaralaštvo, književnost, muziku, teatar i likovnu umjetnost. 

sk01

Ovu maštovitu skulpturu, simbol Festivala, izradila je akademska kiparka Sanela Husić Musabašić koja će ove godine za naše mališane prirediti i slikarsko/kiparske radionice u foajeu Velike sale Općine Stari Grad.