Muzika

Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno

Naziv pjesme: U Bosni smo rođeni mi

Autor teksta i muzike: Jasminka Glinac

Aranžman: Dragan Divjak. 

Klavirska pratnja: Ćeso Irhad.

Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno su osnovani u septembru 2014. godine sa željom da se afirmiše dječije horsko pjevanje. Ansambl od početka djeluje pod umjetničkim rukovodstvom Samire Merdžanić. Do sada su osvojili velik broj nagrada. Izdvajamo Prvo mjesto i Grand Prix na Horskom šampionatu Lege Arris u Tuzli, prva nagrada na Međunarodnom horskom festivalu u Ohridu, zlatna medalja u Bijeljini. Pandemija korona virusa nas je spriječila u odlasku na takmičenje dječijih horova Valis Aurea Cantat koji se trebao održati 21. marta u Požegi, Hrvatska.

Amir Kazić Leo, pjevač i tekstopisac

Eva Nevesinjac, piano, učenica 2. razreda Srednje muzičke škole Sarajevo, svira kompoziciju “Sny a valčíky“ kompozitora Luboš Fišera

Tara Memović ima 11 godina i učenica je Osnovne muzičke škole Ilidža i KŠC-a Sv. Josip Sarajevo. Ova odlična učenica uživa u muzici i divno svira, što se može i čuti.

Abdullah Šahinović, 12 godina, pjeva pjesmu “I remember you” američke grupe Skid Row

Ana Maria Vasiljević pjeva pjesmu Sam Brown “Stop!”

Lajla Nur Potogija, 9 godina. Voli balet, glumu, pjevanje. Nastupala je na nekoliko muzičkih koncerata za djecu, te glumila i u predstavi “Mravko Travko”.

Bruno Mars – Grenade by Ali Skenderagić, 12 godina, Sarajevo (piano version direktno iz izolacije)

Ida Alibegović: Angel of Harlem

Zovem se Asja Čaluk, imam 9 godina i idem u treći razred OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Sarajevu. Volim pjevati, pa vam šaljem jednu pjesmu koju volim (The Sound of Silence), a koju sam ‘a cappella’ otpjevala. Nadam se da će vam se svidjeti.

Hana Tahirović

Aiša Pelidija, 10 godina

Moje ime je Hana Kadić, učenica sam devetog razreda JU Osnovne škole “Osman Nakaš” i šestog razreda JU Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo”. Sviram gitaru i ljubav prema pjevanju sam izražavala od malena, a moja draga nastavnica Alma Karić mi je bila poticaj u pjevanju i ulila samopouzdanje u izražajnosti. Ovdje pjevam pjesmu Never Enough američke pjevačice Loren Allred.

Emma Gagić, učenica KŠC-a Sv. Josip Sarajevo – područna škola Stup, Osnovne muzičke škole Ilidža i Basic škole. Odlična je učenica petog razreda, svira klavir i flautu te pjeva.

Danin Kazić recituje  Pjesmu o Mostaru koju je on napisao

Iman i Amna, izvode pjesmu “Ljubav” uz “ples sa čašama”. Obje su učenice V-1 razreda OŠ “Skender Kulenović” iz Sarajeva. Iman je odlična učenica koja je vrlo odgovorna i vrijedna. Iman lijepo crta, a otkrila nam je i svoju muzikalnost. Amna, uz odličan uspjeh u školi, svira klavir, voli životinje, lijepo crta i jako je muzikalna. Jako se vole i najbolje su drugarice.