Lakonoga u čarobnoj šumi

Predstava prema motivima priče – Stonoga i njeni prijatelji Fahrudina Kučuka

LAKONOGA U ČAROBNOJ ŠUMI

PLAKAT_Carobna suma

Režija i adaptacija: Riad Ljutović
Glumci: Armin Omerović (Lisac Dugonja), Andrea Anković (Lakonoga Stonoga) i Filip Radovanović (Pauk)
Izbor muzike, kostimografija i scenografija: Riad Ljutović
Tekst songova: Fahrudin Kučuk, Filip Radovanović, Andrea Anković, Armin Omerović, Riad Ljutović

Grupa glumaca dolazi u novi grad da izvede svoju predstavu. Govore pravila koja važe pozorištu, kako se gleda predstava. A onda počinje predstava o Lakongoj stonogi koja se izgubi u šumi jer nije pazila da se na vrijeme vrati kući. Lisac je želi pojesti ali kako ima alergiju na miris od stonoge, on jako kihne i Lakonoga padne u mrežu pauka Pepe Francuza, modnog dizajnera koji plete mreže. Pauk Francuz priča kako je imao divne drugare i kako je Lisac i njih smazao za užinu, pa priča o tome kako su bili dobri drugari i zbog toga pomaže Lakonogoj. Lisca gurnu u mrežu, a Lisac očajan ne mogavši se izvući moli za oprost i obećava da će sad biti vegetarijanac i da više neće jesti bube.

Ova kratka priča je priča o drugarstvu koliko može da se pomogne i uradi nešto zajedno, kad si u samoći lijepa riječ mnogo znači. Lisac predstavlja za djecu probleme koje susreću u svom svakodnevnom životu. Predstava treba da izazove empatiju kod djece i važnost pravog druga. Naravno da edukuje djecu i da ne trebaju vjerovati raznim strancima jer vrebaju razne opasnosti. Predstava je namijenjena za predškolski i školski uzrast.

 

Uskoro predstava u BKC „Lakonoga u Čarobnoj šumi”. Upoznajmo likove iz predstave:

Andrea AkovicIzgubila sam se u strašnoj šumi i ostala sama. Ali ja ću pokazati da sam jaka i da se ne bojim mraka. Važno je da se drugari slože i smisle dobar plan, a pauk Pepe i ja, Lakonoga, smo postali najbolji drugari. Igra je Andrea Aković.

Filip RadovanovicJa sam pauk Pepe koji svoje mreže plete. Kao modnog kreatora cijela šuma mene zna, sjajno mreže pletem. Po cijeloj šumi nove prijatelje tražim, za dobrog i odanog drugara itekako važim. Igra ga Filip Radovanović.

Lisac_DugonjaSvi u šumi za mene znaju, ja sam lisac Dugonja, superstar! Lisac najboljeg njuha, plesom dobijam snagu, šarmom dozivam hranu. Slasno volim ja bio cvračak, skakavac ili mrav, gricnut će ih Dugonja car. Igra ga Armin Omerović.