OBAVIJEST O OBJAVI REZULTATA KONKURSA / NATJEČAJA ZA NAJLJEPŠU NEOBJAVLJENU BAJKU 2021.Na ovogodišnji konkurs / natječaj za najljepšu neobjavljenu bajku Festivala dječije umjetnosti pristiglo je više od 180 prijava, a najviše ih je stiglo u posljednji čas. FEDU-ov žiri ovih dana čita i ocjenjuje bajke, a svoju odluku o nagrađenima će objaviti tokom Festivala dječije umjetnosti koji se održava od 3. do 7. maja 2021.


PRIJAVA NA KONKURS / NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠU BAJKU 2021.

Udruženje za promociju kulture „Fani“ i 7. Festival dječije umjetnosti FEDU raspisali su konkurs / natječaj za najljepšu bajku 2021. godine u kategorijama za pisce i učenike osnovnih škola.

Kad je riječ o kategoriji za odrasle, svoje bajke mogu poslati državljani Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a kategorija za učenike obuhvaća male pisce iz Bosne i Hercegovine.

Članovi žirija su: Slavica Lončarić Đugum (Hrvatska), Draško Došljak (Crna Gora) te Šaban Šarenkapić, Aleksandra Čvorović i Lidija Pavlović-Grgić (predsjednica žirija) iz Bosne i Hercegovine.

Detalje o konkursu / natječaju donosimo u dokumentima „Međunarodni konkurs za najljepsu bajku FEDU 2021. godine – kategorija odrasli i učenici“

MEĐUNARODNI KONKURS / NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠU BAJKU 2021. GODINE – kategorija odrasli
MEĐUNARODNI KONKURS / NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠU BAJKU 2021. GODINE – kategorija učenici

PRIJAVA ZA UČEŠĆE NA 7. FESTIVAL DJEČIJE UMJETNOSTI – POZORIŠNI PROGRAM