Aladin i čarobna lampa

ALADIN I ČAROBNA LAMPA

ALADIN I ČAROBNA LAMPA, prema priči iz Hiljadu i jedne noći adaptirala Željka Udovičić-Pleština, rediteljica Saša Broz, Zagrebačko kazalište lutaka, Republika Hrvatska

Igraju: Jadran Grubišić, Katarina Perica Kirin, Matilda Sorić, Mario Mirković, Adam Skendžić, Branko Smiljanić, Mladen Čutura, Matija Prskalo, Ivan Bošnjak.

Predstava je namijenjena publici starijoj od četiri godine. 4+

Trajanje: 60 min.

1-2aladin i carobna lampaZagrebačko kazalište lutaka postavilo je u novom ruhu slavnu pustolovinu dosjetljivog i neustrašivog mladića Aladina. „Aladin i čarobna svjetiljka“ jedna je od najslavnijih priča iz 1001 noći i otkako ju je 1710. Antoine Galland uključio u tu slavnu zbirku, proširila se svijetom i doživjela nebrojene literarne, kazališne i filmske adaptacije. Iz naraštaja u naraštaj, djeca i odrasli otkrivaju stare i pronalaze nove razloge za uživanje u ovoj egzotičnoj i fantastičnoj priči o siromašnome dječaku kojemu duh iz čarobne svjetiljke ispunjava tri želje, koje će on iskoristiti da bi osvojio princezu Jasminu. Pri tom će naučiti da se ničije srce ne može osvojiti lažima te da istinska ljubav prozire sve krinke. Posebnu čar priči pridaje egzotika i raskoš orijentalnog svijeta mašte u kojemu je gotovo sve moguće: leteći ćilimi i čarobne svjetiljke, ali i prava ljubav i junaštvo.

03.05. u 11 sati, POZORIŠTE MLADIH, ULAZ BESPLATAN