Avanture maloga Juju

Avanture maloga Juju prema stihovima i skladbi Žarka Roje i Petra Bergama, autor teksta, adaptacija, dramaturgija Ivana Đula, Milica Sinkauz, režija Renata Carola Gatica, Gradsko kazalište lutaka Rijeka / Igraju: Andrea Špindel, Tilen Kožamelj, Damir Orlić, David Petrović i Zlatko Vicić / namijenjena publici od tri godine. +3 / Trajanje 35 min.

U autorskom projektu Avanture maloga Juju redateljica Renata Carola Gatica i dramaturginja i glazbenica Ivana Đula bavile su se translacijom najpoznatije dječje pjesmice ovih krajeva, uz koju su brojne generacije odrastale, u kazališnu predstavu.

Zajedno s našim glumcima, publika ulazi u svijet mame Kukunke i tate Tarante te maloga Juju koji je velik kao palac, poznaje sve životinje i govori njihove jezike. Juju svaki dan provodi u zoološkom vrtu i radosno razgovara sa svim stanovnicima vrta, no jedne se životinje boji – krokodila.

Mali Juju kao i svako dijete, pa i svatko od nas koji formalno nismo više djeca, gaji neke svoje strahove koji su često nerealni. Kako ih konfrontirati, suočiti se s njima i pokušati ih prevladati, pitanja su koja će ova vesela i ritmična predstava postaviti i pomoći da odgovor nađe svatko za sebe.