Jagor

Jagor je muzičko-scenska čarolija nastala prema motivima bajke Ivane Brlić-Mažuranić (Priče iz davnine). Režija: Mario Kovač. Dramaturgija: Kristina Kegljen. Koreografija: Branko Banković. Vokalni trener: Alma Ferović-Fazlić. Muzika i aranžmani: Željko Zovko. Kostimografija i scenografija: Nikolina Miletić. Predstavu izvode učenici slavonskobrodskih osnovnih škola.

“Jagor” je bajka sa senzibilitetom velike književnice za djecu i mlade Ivane Brlić-Mažuranić (1864.-1938.) koja podržava nemoćne i nejake pojedince koji se moraju boriti protiv društvenih nepravdi. Tako i mali Jagor kojeg maćeha ne podnosi, a otac zanemaruje, uz pomoć domaćih životinja pokazuje zavidnu snagu pravde i dobrote te pobjeđuje babu Poludnicu i zlu maćehu, te tako brani uspomenu na svoje pretke.

Bajka “Jagor” proizišala je iz teatarske radionice “U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić” i oživjela u muzičko-scenskoj čaroliji u kojoj djeca glume, igraju, plešu i animiraju i djecu i odrasle u kojima živi kao i u bajkopiscu uvijek ono malo zaigrano dijete.