Defileom sa štulašima najavljen Festival dječije umjetnosti SUMMER FEDU

20/08/2022
Defileom sa štulašima najavljen SUMMER FEDU

Svi programski sadržaji Festivala su besplatni, a u slučaju kiše sve aktivnosti će biti prebačene u Centar za kulturu i mlade Općine Centar u Jelićevoj ulici

Festival dječije umjetnosti SUMMER FEDU najavljen je danas defileom sa štulašima i animatorima, koji su prošetali od parka At Mejdan prema Katedrali Srca Isusova i do Vječne vatre u Sarajevu.

Građani su imali priliku uživati u zabavi koji su priredili cirkuska trupa Master&Margarita, Sarajevo Drum Orchestra, te dječica i Klovn Sale.

– Na taj način smo najavili Festival koji zvanično počinje danas u 17.00 sati na lokaciji parka At Mejdan. Tu će biti priređene četiri radionice, muzička bajka sa knjigama i lutkama, kreativna maštaonica i radionica filcanja vune ‘Šareni svijet’. Zatim će biti upriličena i radionica ‘Mozgaonica’, kao i književno veče – izjavio je za Fenu direktor Festivala Fahrudin Kučuk.

Defileom sa štulašima najavljen SUMMER FEDU 2

Festival se održava danas i 23. augusta, što, kaže Kučuk, predstavlja jedno šarenilo i muzičku priču, igraonu na otvorenom.

– Cilj nam je da razonodimo djecu. Na kraju današnjeg dana u 20.00 sati bit će održan ljetni koncert Muzičke radionice NOTE ‘Srce Sarajeva’. Specijalni gosti su ovogodišnji pobjednici muzičkog dijela 8. Festivala dječije umjetnosti FEDU – istakao je Kučuk.

Zahvalio je pokroviteljima Festivala Općini Stari Grad i Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, uz podršku Discover me Academy.

Svi programski sadržaji Festivala su besplatni, a u slučaju kiše sve aktivnosti će biti prebačene u Centar za kulturu i mlade Općine Centar u Jelićevoj ulici.

Drugi dan Festivala je 23. august kada će u 20.00 sati u parku At Mejdan biti odigrana predstava “Lakonoga u čarobnoj šumi” u režiji Riada Ljutovića. U predstavi igraju Armin Omerović, Andrea Aković i Filip Radovanović.

(https://depo.ba/)