Grand prix – Aidin maslačak za najbolju predstavu 9. FEDU

07/05/2023
Grand prix - Aidin maslačak za najbolju predstavu 3

Grand prix – Aidin maslačak za najbolju predstavu 9. Festival dječije umjetnosti FEDU odnio je apsolutno zasluženo ansambl KD Pinklec Čakovec.
«DRVLJACI» Kazališne družine PINKLEC iz Čakovca, Hrvatska, predstava je rezonantne dramske radnje koja svojom antiratnom tematikom prilagođenom za uzrast djece koja se nalaze u tampon razdoblju između djetinjstva i rane mladosti, ostavlja snažan dojam na svakog gledatelja.

Od rafiniranog i istančano napisanog teksta Vanje Jovanović i Patrika Gregureca, visokestetizirane igre cijelog ansambla predvođenog Davorom Doklejom kao Ocem, igrajući vješto na skliskoj ivici da se ne naruši dječiji senzibilan svijet, do rediteljskog besprijekornog vođenja, te muzičkih kreacija i ukupne likovnosti predstave, svaki element, pokret, izraz i riječ, vodili su ka ovoj savršeno ukomponiranoj koherentnoj cjelini.

„Drvljaci“ na svim planovima funkcioniraju scenski kompletno, prenoseći širokim imaginarijem žive i delikatne poruke brutalne stvarnosti. Posebno impresionira temeljitost glumačke uigranosti i istinska posvećenost i predanost cijelog autorskog tima tematici ove izvanredno donesene teatarske kreacije.
( obrazloženje stručnog žirija 9. FEDU)