Recitacije 2021

Frtutma KIDS

Dječiji muzičko-kreativni projekat za mlade “Frtutma KIDS” ima za cilj vratiti djeci muziku prilagođenu njihovom uzrastu, te doprinijeti razvoju, promociji dječije muzičke scene i očuvati tradicionalnu vrijednost djetinjstva. Frtutma KIDS čine brat i sestra, sedmogodišnji Edi i četverogodišnja Una Čengić iz Sarajeva, koji su predstavili svoj prvi video spot za pjesmu “Sara iz Mostara” i drugi video spot za njihovu drugu pjesmu “Sarajevo grad“, čija je premijera bila za Dan grada Sarajeva, 6.4.2021. godine. Brat i sestra, Edi i Una Čengić pripremaju osam pjesama za svoj prvi album pod nazivom “Edi i Una” a sve to u produkciji Hayat Production. Kao što smo naveli ranije dvije pjesme su već u potpunosti realizovane i predstavljene javnosti, a slijedeća treba biti realizovana u mjesecu maju. Njihove pjesme njeguju tradicionalne vrijednosti poput značaja porodice, prijateljstva i naravno ljubavi, a koje su prilagođene modernom vremenu i dječijem uzrastu. Glavni cilj projekta je doprinijeti razvoju i promociji dječije muzičke scene u BiH i šire. Frtutmovci će kroz svoje pjesme širiti radost i pozitivnu energiju svima onima koji ih slušaju. 

Sara iz Mostara

Sarajevo grad

Eva Nevesinjac: Frederic Chopin – Nocturne in C Minor op. 48 No. 1

Ali Skenderagić: Earth Song

Ali Skenderagić: Sweet Child o’ Mine

Esma Marković (10), učenica 4. razreda O.Š. Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak: Sarajevska bajka

I Surrender

Petogodišnji dječak Ajnur koji od najranijeg uzrasta uvijek ide na spavanje uz pjesmu, priče i knjige koje mu čitaju roditelji. Ježevu kućicu je toliko zavolio da je naučio napamet u uzrastu od 3,5 godine. Voli da je recituje, pjeva, da je na svoj način interpretira, te da sa svojim roditeljima razgovara o likovima i poruci koju nosi ova priča.

Autorska pjesma Iris Altumbabić “Pravo prijateljstvo”, OŠ Centar, 7.a

Nastupaju: Iris Altumbabić, Haris Ahmetović, Gabriela Spahić, Sanjin Lukavica, Majra Šabanović, Ibrahim Smajić i Anida Husejnagić, svi učenici 7.a odjeljenja. Voditeljica sekcije: Jasminka Hadžić, prof. bosanskoga, hrvatskoga i srpskoga jezika i književnosti.

Dječak Ali Skenderagić, 12 godina, rođen i živi u Sarajevu, pohađa O.Š. “Pofalići” u N. Sarajevu, član je školskog hora sa kojim je do sada imao više nastupa, od kojih je najzapaženiji nastup imao kada je predstavljao svoju školu na zatvaranju EYOF-a 2019. god. Ranije je pohađao muzičku školu Mali Mozart, a trenutno je, pored školskog hora, član vokalnog ansambla “iMTM Super Stars”. Najviše voli pjevati inostranu i domaću pop-rock muziku. Ovako gajimo sjećanje na našeg legendarnog Kemu Montena, muzičkog genija. Dječak Ali Skenderagić pjeva Keminu baladu “Nije htjela” i inače uživa slušajući i pjevajući prelijepe i emotivne Kemine pjesme.

Rođena je 2005. godine u Zvorniku. Ide u I. razred Gimnazije Srednjoškolskog centra Srebrenica. Od 2015. godine aktivni je član sekcija u Kući dobrih tonova u Srebrenici gdje svira klavir i harmoniku, te je članica hora i vokalnog ansambla. Često je angažirana i kao vokalni solista.

Adi Iković, učenik IV-a OŠ “Centar” Tuzla recituje pjesmice koje je napisao

Adi Iković

Adi Iković

Adi Iković

Adi Iković