Emotivan status Fahrudina Kučuka uoči Festivala dječije umjetnosti

02/05/2021
Emotivan status Fahrudina Kučuka uoči Festivala dječije umjetnosti

Naša redovna kolumnistica Indira Kučuk Sorguč, prenijela je na društvenoj mreži Facebook emotivan status svog supruga, pjesnika Fahrudina Kučuka, kojim je najavio početak 7. Festivala dječije umjetnosti.

– Moj Fahrudin Kučuk, je danas najavio sutrašnji start 7. Festivala dječije umjetnosti: danas na dan kad je ubijena prije 29 godina njegova jedinica Aida, i danas kada je pravoslavni Vaskrs. Njegov put je put mir, dobro, ljubav, zdravlje duše, jedinstva, podrške, oprosta. Takva je i poruka Vaskrsa, takva je poruka onog koji vjeruje da se sve događa s Božijim određenjem. Naše je da hranimo dobro i ljubav u sebi i da na ovoj kratkoj životnoj stazi osvojimo što više ljudskih srca. Fahro je mogao biti zatočenik tuge i bijesa, osvete i depresije, mržnje i nemoći – mogao je biti slab i sjađen u toj tami traume, ali nije i znam da nisu mnogi koji su doživjeli slične i tegobnije tragedije. On želi pružiti ljubav, pažnju i lijepu riječ brojnim “Aidama” ove prebolne i prelijepe zemlje, želi im dati stihove i priče, knjige i slike, i nadasve poruke da život treba živjeti razumijevajući ga kao blago koje nam je podareno kako bi radili poslove s ljubavlju, ne zatomljavali naše afinitete, pružali ruke jedni drugima i činili dobra djela.

Za početak, počnimo sa dobrim djelima na Festivalu Festival dječije umjetnosti FEDU koji je za naše male-velike kreativce pripremio čika Fahro, a koji će se održati od 03. do 07.05. na online platformama FB stranice Festival dječije umjetnosti, you tube kanalu 7. FEDU ONLINE i www.fedu.ba. Fahro vam šalje zagrljaje i poručuje: Ne odustajte od onoga što volite da radite! – napisala je Indira.

https://azra.ba/