Obilježen Međunarodni dan dječije književnosti i Međunarodni dan svjesnosti o autizmu

04/04/2023

Naš bajkopisac i direktor FEDU festivala boravio je jučer u Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje u okviru Međunarodnog dana dječije književnosti i Međunarodnog dana svjesnosti o autizmu. Kakvu je tamo radost, ljubav, pažnju i poklone dobio Fahro, toliku da i danas priča o utiscima koji su u njemu ostali od susreta sa ovom inspirativnom grupom kao usidrena lađa koja nosi samo čiste emocije.
Razmijenili su Fahro i učenici ove škole pjesme, priče, zagonetke, ali su nadasve razmijenili ushićenje, dobro raspoloženje, sreću, razumjevanje i nadu.
Fahro je dobio portret koji su ova vrijedna i kreativna mlada bića nacrtala u vjernom prikazu s njegovim mačkom, što je njihova vizija autorovog romana “Dedo Hambo i mačak Bimbo”. Kakva radost za pisca koji stvara priče koje se čitaju i ostavljaju najljepše slike u umovima njegovih čitatelja.

A kako su to doživjeli ovi posebno senzibilni učenici donosimo vam u narednim rečenicama:
KAKO DIVAN DAN za sve naše učenike i učenice!

Danas je u našoj školi -Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo- obilježen Međunarodni dan dječije književnosti i ujedno Međunarodni dan svjesnosti o autizmu.
Ova dva značajna dana za sve nas, objedinili smo edukativnim i zabavanim događajem. Naime, našu školu posjetio je pisac, gospodin Fahrudin Kučuk koji je svoje spisateljsko opredjeljenje usmjerio na dječiju književnost i književnost za mlade.
Naš gost, pisac je na interaktivan način zainteresovao naše učenike/ce počastivši ih mnoštvom stihova iz raznolike zbirke književnosti za djecu i mlade.
Oduševljenje je bilo nesputano i iskreno oslikano na licima naših učenika/ca koji su upijali svaki momenat ovog lijepog druženja.
Naš gost, pisac Fahrudin Kučuk zahvalio se na pozivu i iskazao veliko zadovoljstvo za provedeno vrijeme sa našim učenicima/cama.
U ime svih koji čine zajednicu naše škole, učenica Azra Ribica je uručila simboličan poklon gostu kao znak zahvalnosti i sjećanja na ovaj divni dan.
Škola Za Srednje Stručno Obrazovanje i Radno Osposobljavanje