Promocija zbornika bajki “Vilenjakovo pero: u svijetu bajke” u Vogošći, Sarajevu, Kaknju i Zenici

18/11/2022
Promocija zbornika bajki -Vilenjakovo pero- u svijetu bajke

Fahrudin Kučuk, istaknuti pisac za djecu i direktor Festivala dječije umjetnosti, novo izdanje zbornika Vilenjakovo pero, koje je produkt nagrađenih priča prema Konkursu za neobjavljenu bajku 8. Festivala dječije umjetnosti FEDU 2022., promovirat će u nekoliko škola i bh. gradova.

U petak, 18.11. družit će se sa mališanima Edukativnog centra “Teta pričalica” Vogošća, u okviru manifestacije Dana državnosi gostovat će u područnoj školi “M.M. Bašeskija” Bijele Vode Općina Kakanj u četvrtak, 24.11.2022. U osnovnoj školi “Skender Kulenović” Zenica bit će “vilenjak-pisac” koji će darovati knjige i održati književni čas u utorak, 29.11., a bajku će doživjeti i učenici Osnovne škole “Hasan Kikić” u Sarajevu u srijedu, 30.11.2022.

U knjizi koja je ilustrirana autorskim umjetničkim radovima Enese Ustamujić-Sejdić, djeca će moći uživati u originalnim bajkama koje su ispisali afirmirani književnici poput Mirsada Bećirbašića, dobitnika prve nagrade na 8. FEDU, ali i djece-pisaca poput Martine Andrić, Ajne Osmić i drugih.

Zahvaljujući podršci BH Telecoma ova knjiga će biti darovana bibliotekama, školama i određenom broju učenika.