Rastući uz priče: Gostovanje pisca kao inspiracija mališanima iz vrtića “Labudovi”

18/01/2024
Fahrudin Kučuk - Vrtić Labudovi

Gostovanje pisca u vrtiću predstavlja nezaboravno iskustvo koje otvara vrata mašti i razvoju jezičnih vještina kod najmlađih. Kroz interaktivne priče i kreativne aktivnosti, djeca ne samo da uživaju u svijetu priča, već i razvijaju ljubav prema knjigama, potiču kreativnost te unaprjeđuju komunikacijske sposobnosti koje će im biti temelj za budući razvoj.

Dana, 17. januara 2024. godine naš vrtić je imao čast ugostiti pisca za djecu g-din Fahrudin Kučuk koji je unio toliko emocija i pozitivne energije kroz stihove, pjesme i priče djeci našeg vrtića. Kroz realizaciju našeg Projekta “Od slikovnica do pozornice” upoznali smo se s njegovom knjigom “Dedo Hambo i mačak Bimbo” koja se djeci jako svidjela i s nestrpljenjem su očekivala naredne priče. A danas u goste nam je došao autor te knjige i mnogih drugih za djecu. Prethodnih dana kako su djeca očekivala druženje željela su naučiti i čuti neke pjesme. Tako su za njega priredili i iznenađenje. Pored svih stihova koje su zajedno izvodili, izrecitovali su mu i njegove stihove pjesme “Dobre vijesti” i lutkarsku predstavu u izvedbi djece. Oduševljenje je bilo obostrano.

Fahrudin Kučuk je predsjednik Udruženja za promociju kulture FANI Sarajevo koja je producirala nekoliko značajnih projekata za djecu i mlade, od lutkarskih predstava, dječijeg teatra i objavljivanje nekoliko knjiga do produciranja Festivala dječije umjetnosti FEDU, na kojem se promovira dječije stvaralaštvo i stvaralaštvo za djecu i mlade.

Piscu smo uručili zahvalnicu za posjetu, a na poklon smo dobili knjige, a najveći poklon je druženje s takvim čovjekom koji je učinio da još više zavolimo knjigu i pozorište, istakla je Senada Herak, odgovorna odgajateljica vrtića “Labudovi”.

(https://djecasarajeva.edu.ba)